Mănăstirea Sf. Dimitrie cel Nou din Middletown: Un deceniu de la sfințirea bisericii

Mănăstirea „Sfântul Dumitru” (Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou) din Middletown, în statul american New York, și-a sărbătorit sâmbătă hramul de vară, Înălțarea Domnului. În omilia sa, Părintele Mitropolit Nicolae a amintit că s-au împlinit 10 ani de la sfințirea bisericii, mulțumindu-le tuturor donatorilor și lucrătorilor.

La liturghia oficiată de Mitropolitul celor Două Americi au slujit alți nouă clerici, printre care și starețul mănăstirii, Părintele Protosinghel Ieremia Berbec. Liturghia a fost urmată de slujba de pomenire a ctitorilor. Ziua s-a încheiat cu un scurt program artistic.

Membrii asociației de tineret ROYA au cântat cântece patriotice, iar Ana Constantin a oferit un recital la vioară cu fragmente din Balada lui Ciprian Porumbescu și din Rapsodia Română. Corul de copii al Parohiei Sfântul Nicolae din Queens, New York, a încheiat cu două piese românești.

La Mănăstirea „Sf. Dumitru”, situată la 16 kilometri distanță de Middletown, se oficiază zilnic slujbe după tipicul mănăstirilor cu tradiție din România. Liturghia de Înălțarea Domnului a fost oficiată sâmbătă pentru a permite participarea cât mai multor credincioși veniți de la distanță.

Prima liturghie a fost oficiată la mănăstire în 27 octombrie 2001. Biserica a fost sfințită în 5 iunie 2011, iar pictura în 23 octombrie 2016.

La începuturile vieții de obște, în 2006, mănăstirea a fost condusă pentru scurt timp de Părintele Arhimandrit Clement Haralam, Mare Eclesiarh la Catedrala Patriarhală din București, unde se află moaștele Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou.

Foto credit: Mitropolia celor Două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente