Mănăstirea Schimbarea la Faţă din Ellwood City își sărbătorește hramul. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Maica Alexandra (Principesa Ileana a României)

În perioada 5-6 august 2016, cu prilejul hramului, Mănăstirea Schimbarea la Faţă din Ellwood City, Pennsylvania (SUA), va organiza un pelerinaj în cinstea Maicii Alexandra (Principesa Ileana a României), ctitorul mănăstirii.

Anul acesta se împlinesc 26 de ani de la trecerea la Domnul a Principesei Ileana, fiica regelui Ferdinand I, care a intrat în monahism cu numele de Alexandra.

Punctul central al manifestărilor va fi Sfânta Liturghie ce va fi oficiată în data 6 august 2017 de Înaltpreasfinţitul Părinte Nataniel, Arhiepiscop de Detroit. În aceeași zi va avea loc și o loc o procesiune de la biserica principală a mănăstirii, până la paraclisul Sfintei Mari Ducese Elisabeta, notează site-ul oficial al lăcașului de cult monahal.


Principesa Ileana a României s-a retras în anul 1961 la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Bussy-en-Othe, Franţa, cu îndrumarea Mitropolitului Antonie Bloom de Suroj.

În anul 1967, a îmbrăcat haina monahală, devenind Maica Alexandra. Tot în 1967, Maica Alexandra a ctitorit Mănăstirea Schimbarea la Faţă din Ellwood City, Pennsylvania – primă mănăstire ortodoxă de obşte românească din America de Nord.

În vârstă de 82 de ani, Maica Alexandra a trecut la cele veşnice, în data de 21 ianuarie 1991, la spitalul St Elizabeth din Youngstown, Ohio. Este înmormântată în curtea Mănăstirii Schimbarea la Faţă.

Comentarii Facebook


Știri recente