Mănăstirea Româneşti: Mitropolitul Banatului a oficiat slujba de hram

În Vinerea Luminată din anul acesta, Mănăstirea Româneşti și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, informează Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Din sobor au făcut parte clerici de la Centrul eparhial, protopopi, monahi și preoți de la parohiile din cadrul Protopopiatului Făget.

După slujba din 21 aprilie, Mitropolitul Banatului a adresat un cuvânt de învățătură despre purtarea de grijă a Maicii Domnului, fiind numită adeseori „grabnic ajutătoare”.

În continuare, la bazinul cu apă termală din incinta mănăstirii, a fost oficiată slujba Aghiasmei mici.


Mănăstirea Româneşti se află la poalele Munţilor Poiana Ruscă, la un kilometru de drumul ce leagă localităţile Româneşti şi Tomeşti. Mănăstirea mai este numită de credincioşii bănăţeni şi „Balta Caldă”, deoarece în incinta ei se află un izvor cu apă semitermală, cu o temperatură constantă de 18°C, dar şi „Izvorul lui Miron”, după numele Patriarhului Miron Cristea.

În anul 1910, Patriarhul Miron Cristea, pe atunci Episcop al Caransebeşului, a făcut o vizită canonică în parohiile din aceste locuri şi, uimit de frumuseţea peisajului, a hotărât zidirea unei mănăstiri.

 

Comentarii Facebook


Știri recente