Mănăstirea Radu Vodă. PS Timotei Prahoveanul a săvârşit o hirotonie întru Ieromonah

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a oficiat duminică, 31 iulie 2016, Sfânta Liturghie în Duminica a VI-a după Rusalii la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti.

Preasfinţia Sa a rostit şi un cuvânt în care a subliniat că nu avem prea multe informaţii despre slăbănogul din textul biblic de astăzi. De asemenea, în Capernaum Mântuitorul a săvârşit multe minuni, a mai spus ierarhul.

Evanghelia nu ne spune nimic despre slăbănogul de astăzi. Nu știm de când era bolnav, nici câți ani avea, nici cum îl chema, nici din ce pricină suferea, ci doar că avea patru prieteni care îl aduc la Hristos. În Capernaum Domnul Iisus Hristos săvârșește multe minuni: vindecă pe soacra lui Petru, pe sluga sutașului, dar izbăvește şi foarte mulți demonizați.

Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a mai precizat credincioşilor prezenţi astăzi şi ce învăţături putem extrage din pericopa citită.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a evidenţiat că putem învăţa ce înseamnă cu adevărat prietenia. Trebuie să ne alegem prietenii astfel încât aceștia să ne ridice spre cele duhovnicești și să ne călăuzească spre Dumnezeu. Astăzi mai aflăm că au existat întotdeauna contestatari ai minunilor lui Dumnezeu, dar şi faptul că rugăciunea noastră trebuie să se îndrepte și asupra celorlalți. Nu în ultimul rând, textul scripturistic ne arată şi cine ne sunt cu adevărat prieteni: sfinții lui Dumnezeu.

Preasfinţia Sa, în cadrul Sfintei Liturghii, a hirotonit întru ieromonah pe ierodiaconul Varsanufie Paraschiv, pe seama Mănăstirii Cernica.

Comentarii Facebook


Știri recente