Mănăstirea Răchitoasa | Ierarh și pelerini s-au rugat Maicii Domnului

Pelerini din zona Bacăului și credincioșii de pe Valea Zeletinului au participat marți la hramul Mănăstirii Adormirii Maicii Domnului de la Răchitoasa. În timpul Sfintei Liturghii, IPS Ioachim împreună cu cei prezenți s-au rugat Maicii Domnului.

Părintele Arhiepiscop a rostit și un cuvânt celor prezenți. Mai întâi, ierarhul și-a exprimat bucuria de a fi prezent într-una dintre cele mai reprezentative mănăstiri din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Făcând referire la rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii noastre, IPS Ioachim a evidențiat că Născătoarea de Dumnezeu este puntea de trecere de la cer la pământ. Maica Domnului a fost aleasă de Dumnezeu, la plinirea vremii, să fie reprezentantul umanității prin care noi să dialogăm cu cerul. Preasfânta Născătoare este totdeauna mister.

După ce a fost înălțată la ceruri de Fiul ei, Maica Domnului a devenit icoana Bisericii și imaginea mântuirii noastre, trupul său fiind primul trup omenesc care a înviat și este așezat în ceruri. Maica Domnului este reprezentanta noastră care deschide și cerul, nu doar istoria mântuirii noastre, a continuat Înaltpreasfinția Sa.


Mănăstirea Răchitoasa datează din veacul al XVII-lea, fiind transformată după Legea Secularizării din 1863 în leprozerie, apoi în cămin de bătrâni, aceasta redevenind, după mai bine de 150 de ani, în circuitul religios și turistic ca fiind una dintre cele mai frumoase așezăminte monahale din această parte a Moldovei.

Comentarii Facebook


Știri recente