Mănăstirea Prislop și-a sărbătorit cel de-al doilea hram

Numeroși credincioși au participat la sărbătorirea celui de-al doilea hram al Mănăstirii Prislop, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, miercuri, 14 septembrie 2016, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de  Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, alături de Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, de Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul Daciei Felix și de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

După citirea textului biblic, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul le-a vorbit credincioșilor despre purtarea și asumarea crucii, omul care realizează această chemare a sa devenind model de viețuire și de lucrare a mântuirii sufletului. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să-și asume cu tărie duhovnicească Crucea lui Hristos, pentru a birui această lume și a deveni locuitori ai Împărăției Cerurilor.

În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Andrei le-a spus pelerinilor prezenți la slujba hramului despre darurile lui Dumnezeu care se revarsă din belșug asupra celor care devin purtători ai Crucii lui Hristos și lucrători ai harului lui Dumnezeu prin părtășie la viața Bisericii. De asemenea, și prin imitarea sfinților, cei care prin viața lor îmbunătățită au devenit casnici ai lui Dumnezeu și rugători pentru noi, cei care îi chemăm în ajutor.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie a mulțumit tuturor ierarhilor prezenți la slujba hramului Mănăstirii Prislop, întregului cler slujitor și maicilor din obștea mănăstirii pentru osteneala depusă în organizarea și pregătirea hramului. Totodată, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să fie următori întru totul poruncilor lui Dumnezeu, iar pelerinajul lor la mănăstire să le fie ca un moment de întregire duhovnicească în năzuința spre mântuirea sufletelor lor.

După Sfânta Liturghie, Preasfințiții Părinți, alături de soborul de preoți și diaconi, au săvârșit slujba parastasului la mormântul Preacuviosului Părinte Arsenie Boca.

Comentarii Facebook


Știri recente