Mănăstirea Polovragi și-a serbat hramul

La mănăstirea Polovragi, sâmbăta aceasta, 15 august 2015, sute de credincioși gorjeni și din întreaga Oltenie au luat parte la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Slujba Privegherii şi Prohodul Maicii Domnului

Sărbătoarea a început încă din ajun prin săvârşirea Slujbe Privegherii şi a Prohodului Maicii Domnului de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

„Creștinii evlavioși au sosit încă din ajunul praznicului la vechea vatră monahală, luând parte la slujba Privegherii, urmată de Prohodul Maicii Domnului. Cu binecuvântarea Mitropolitului Olteniei, Înaltpresfințitul Irineu, în mijlocul celor câteva sute de suflete a fost prezent Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a săvârșit slujba de seară la altarul de vară al mănăstirii. După cinci ceasuri de comuniune în rugăciune, cei prezenți au ascultat cu evlavie stările prohodului, cântate de soborul de preoți și de Grupul psaltic “Sfântul Nicodim” al Catedralei episcopale din Drobeta Turnu Severin. La final, toți cei de față au mers în procesiunea cu icoana și epitaful Maicii Domnului în jurul bisericii mănăstirii, înălțând într-un glas cântări de îngropare în cinstea Adormirii Fecioarei”, a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor Ştiri al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

Slujire arhierească în ziua sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

Astăzi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

„În ziua praznicului, poienița dinaintea altarului de vară s-a umplut de mulțime de credincioși, care au ascultat cu evlavie Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit celor de față despre preacinstirea Maicii Domnului, arătând că ea pururea se roagă pentru oameni înaintea Tronului ceresc. După modelul acestei rugăciuni jertfelnice, Preasfinția Sa i-a îndemnat şi pe pelerini să se roage stăruitor, făcându-şi o pravilă zilnică. Prin acest exercițiu duhovnicesc, omul se apropie mai mult de Dumnezeu şi îşi poate afla mai uşor mântuirea, a conchis Preasfințitul Părinte Nicodim”, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu.

Praznicul Adormirii Maicii Domnului din Lavra Polovragiului s-a încheiat cu slujba parastasului, săvârșită pentru ctitorii, donatorii și binefăcătorii așezământului monahal.

Comentarii Facebook


Știri recente