Mănăstirea Piatra Craiului în sărbătoare

Mănăstirea de la Piatra Craiului și-a sărbătorit luni, 5 august, 2013 patronul spiritual, pe Sfântul Ioan Iacob Hozevitul. Așezământul monahal este singurul din Arhiepiscopia Clujului aflat sub ocrotirea Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, pomenit în Biserica Ortodoxă Română pe data de 5 august. Sărbătoarea hramului din acest an a fost marcată prin prezența Mitropolitului Clujului, care a oficiat luni dimineața Sfânta Liturghie, potrivit Radio Renașterea.

De asemenea a fost adusă o copie a icoanei făcătoare de minuni „Pantanassa” de la Mănăstirea Vatopedu, din Muntele Athos, donată de părintele Nicolae din București. Icoana a ajuns în pelerinaj duminică la ora 17:30, când a fost întâmpinată în curtea mănăstirii de călugării așezământului monahal, de preoți și credincioți. Mai apoi de la ora 18, ÎPS Părinte Andrei a oficiat slujba Privegherii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Astăzi, în ziua hramului, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a săvârșit de la ora 9:30, Sfânta Liturghie. Alături de Părintele Mitropolit a slujit un sobor de 40 de preoți și diaconi. Au fost prezenți la hramul Mănăstirii de la Piatra Craiului mulțime de credincioși din zona Clujului, Albei și Sălajului. În cadrul cuvântului de învățătură ÎPS Părinte Andrei a vorbit despre Sfântul Ioan Iacob ca model de sfințenie. La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a participat la o întâlnire cu tinerii de la ASCOR, ce se află în aceste zile în tabără studențească de vară la Piatra Craiului. Ierarhul le-a oferit tinerilor îndemnuri și sfaturi duhovnicești.

Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” este situată pe raza localității Bucea, în dreptul Popasului Piatra Craiului, la jumătatea distanței dintre Cluj și Oradea. Așezământul monahal a fost înființat în anul 1995, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.

Comentarii Facebook


Știri recente