Mănăstirea Piatra Craiului, în sărbătoare

Singurul așezământ monahal din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, aflat sub ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul Românul, Mănăstirea de la Piatra Craiului, și-a sărbătorit patronul spiritual marți, 5 august 2014, în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, după cum aflăm de la Radio Renașterea.

Urmarea lui Hristos prin nevoință și asceză

Ierarhul a slujit Sfânta Liturghie pe altarul de vară al mănăstirii, înconjurat de un sobor de 20 de preoți și diaconi, din care a făcut parte și exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhimandritul Dumitru Cobzaru.

Părintele Mitropolit a ținut celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre urmarea lui Hristos prin nevoință și asceză, pornind de la exemplul Sfântului Ioan Iacob de la Neamț.

„Cel ce vrea să-L urmeze pe Hristos pentru a deveni fiu al Lui Dumnezeu, născându-se din Duh, mai întâi de toate, trebuie să suporte, cu bunăvoie și cu răbdare, toate relele ce-l încearcă, ca de pildă bolile trupești, înfruntările și uneltirile ce vin de la oameni, calomniile nevăzuților vrășmași. Providența Divină care rânduiește toate lucrurile cu înțelepciune, în vederea binelui, îngăduie asemenea încercări provocate de diverse nenorociri ca să îi vădească pe cei ce-L iubesc sincer pe Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Moaște ale Sfântului Ioan Rusul, la Mănăstirea Piatra Craiului

Sărbătoarea hramului din acest an a fost marcată și prin prezența moaștelor Sfântului Ioan Rusul de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea clujeană Florești, care au fost aduse la Mănăstirea Piatra Craiului luni după-masa, de o delegație condusă de părintele duhovnic Visarion Pașca. Racla cu sfintele moaște a fost întâmpinată de obștea mănăstirii și de credincioși la ora 16. Pelerinii veniți au asistat în continuare la slujba Privegherii oficiată de ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului. Au participat credincioși din Cluj, Sălaj și Bihor, precum și oficialități din județele Cluj și Sălaj.

După Sfânta Liturghie Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a vizitat parohiile Poieni și Huedin I, unde a stat de vorbă cu preoții parohi de aici și le-a dat sfaturi cu privire la lucrările de construcție ce se desfășoară în cele două parohii.

Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, este situată pe raza localității Bucea, în dreptul Popasului Piatra Craiului, la jumătatea distanței dintre Cluj și Oradea. Așezământul monahal a fost înființat în anul 1995, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.

Comentarii Facebook


Știri recente