Mănăstirea Parkhali din Turcia va fi restaurată. Aşezământul monahal datează din secolul al X-lea

Parkhali restoration 2017 1

Mănăstirea georgiană Parkhali din nord-vestul Turciei, aşezământ monahal ce datează din perioada medievală, va fi supusă unor ample lucrări de restaurare. Acestea vor fi efectuate de o echipă formată din experţi georgieni şi turci.

Restaurarea programată să înceapă astăzi, 16 septembrie 2017, are ca scop redarea frumuseţii de odinioară a mănăstirii de secol 10 construită în timpul regelui David III Kuropalates.

Cooperarea dintre experţii georgieini şi turci se datorează unui acord semnat între cele două ţări care are în vedere restaurarea monumentelor istorice turceşti de pe teritoriul Georgiei şi a monumentelor georgiene de pe teritoriul Turciei.

Ctitorită de Grigorie de Khandzata în 973, aşezământul monahal este aşezat în apropierea oraşului Altiparmak, provincia Artvin.

Sursa/Foto credit: Agenda.ge

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…