Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești – Vlașca și-a prăznuit hramul

La 22 iulie, Biserica Ortodoxă o prăznuiește pe Sfânta Maria Magdalena. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a participat la manifestările religioase dedicate hramului Mănăstirii Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca, care și-a prăznuit ocrotitoarea, pe Sfânta Maria Magdalena. Astfel, Chiriarhul a dat curs invitației Preasfințitului Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului și de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, potrivit episcopiagiurgiului.ro. În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Episcopiei Giurgiului a evidențiat viața pilduitoare a Sfintei Maria Magdalena, pe care Biserica o numește „cea întocmai cu Apostolii”. După ce Mântuitorul o vindecă pe Sfânta Maria Magdalena, alungând pe cei șapte demoni care o bântuiau, ea îi urmează Domnului până la cinstitele Patimi, devenind mironosiță. Sfânta Maria Magdalena împreună cu Pururea Născătoarea de Dumnezeu au văzut pe înger la Mormântul Domnului, fiind prima care s-a învrednicit să vadă pe Domnul Însuși după slăvita Sa Înviere. După dumnezeiasca Înălțare, mergând la Efes la Sf. Ap. Ioan, s-a mutat la Domnul. Viața Sfintei Maria Magdalena rămâne pentru creștini un adevărat model de viețuire, de închinare a vieții lui Hristos, de părăsire a păcatelor, dar și de urmare a Lui pe calea acestei vieți, a încheiat Preasfinția Sa.

Totodată, Preasfințiul Părinte Galaction a mulțumit Preasfințitului Părinte Ambrozie pentru prezența la manifestările religioase închinate Sfintei Maria Magdalena. La rândul său, Întâistătătorul eparhiei Giurgiului și-a exprimat bucuria de a fi participat la hramul Mănăstirii Pantocrator din localitatea Drăgănești Vlașca.

Comentarii Facebook


Știri recente