Mănăstirea Ortodoxă Românească Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Middletown, New York, și-a sărbătorit hramul

Numeroși credincioși români de pe cuprinsul coastei de est a Statelor Unite ale Americii au participat în zilele de 27 și 28 octombrie 2017 la hramul Mănăstirii Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din localitatea Middletown, statul american New York, informează Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

Sărbătoarea hramului a debutat vineri seara cu oficierea slujbei Vecerniei Mari unită cu Litia. A doua zi au fost săvârșite slujba Utreniei, Sfânta Liturghie și un parastas pentru ctitorii și binefăcătorii așezământului monahal trecuți la Domnul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, alături de un sobor format din zece preoți ai parohiilor Mitropoliei, dar și invitați din România. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul parohiei Sfântul Nicolae din Queens, New York.

În cuvântul de învățătură, IPS Nicolae a vorbit despre simplitatea și sfințenia vieții Sfântului Dimitrie cel Nou și despre darul făcut peste secole credincioșilor care vin cu credință să îi ceară binecuvântarea prin cinstirea sfintele sale moaște de la Catedrala Patriarhală.

În cadrul omiliei, Înaltpreasfinția Sa a amintit despre evenimentele dedicate Anului Comemorativ al Patriarhului Justinian și al mărturisitorilor credinței ortodoxe din timpul comunismului și despre participarea Întâistătătorilor și delegațiilor Bisericilor Ortodoxe Surori la pelerinajul organizat la București.

La sărbătoarea hramului a participat și Consulul General al României la New York, Domnul Cătălin Radu Dancu, alături de alți reprezentanți ai diplomației române din Statele Unite ale Americii.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă a celor două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…