Mănăstirea Nucet | IPS Nifon a binecuvântat credincioşii 

IPS Nifon a săvârşit Sfânta Liturghie în 21 aprilie 2017 la Mânăstirea Nucet, cu prilejul sărbătorii Izvorului Tămăduirii care e şi hramul mânăstirii. În cadrul sfintei slujbe a fost hirotonit în preot, pe seama Parohiei Vârfuri, Protoieria Pucioasa, Diacon Iulian Ciprian Butcă, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul său ierarhul a evocat importanța spirituală și misionară a sărbătorii Izvorului Tămăduirii, rolul Preasfintei Fecioare Maria în iconomia mântuirii și în evlavia populară, accentuând legătura strânsă cu Învierea Domnului, în teologia noastră răsăriteană și în viața spirituală a credincioșilor.

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a condus procesiunea la care au participat toți cei prezenți, cler și popor, spre cunoscutul loc de pelerinaj Fântâna de leac din apropierea sfintei mânăstiri, unde a fost oficiată tradiționala slujbă a Aghiasmei celei mici la finalul căreia cei prezenți au primit apă sfințită.

Mănăstirea Nucet, veche vatră de spiritualitate monahală, este ctitoria boierului Gherghina Pârcalab şi a soţiei sale Neaga, din secolul al XV-lea, ridicată pe locul unui locaș de cult mai vechi, datând cel mai probabil din secolul al XIV-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente