Mănăstirea Nicula îşi aşteaptă pelerinii. La hram vor coliturghisi mai mulţi ierarhi

pregatiri-hram-nicula_w1000_h667_q100

Mănăstirea Nicula din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului îşi sărbătoreşte ocrotitoarea în ziua sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, 15 august 2017. Zeci de mii de pelerini vor fi prezenţi la slujbele oficiate cu prilejul hramului.

În această zi de sărbătoare vor liturghisi:

  • ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului,
  • ÎPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale,
  • ÎPS Luca, Mitropolit de Zaporozhye şi Melitopol (Ucraina),
  • PS Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Începând cu 14 august, de la ora 18:00, toate slujbele oficiate la mănăstire vor fi transmise în direct, pe frecvențele Radio Renaşterea, dar și pe internet. Ceremoniile liturgice pot fi urmărite și în varianta video, pe site-ul radioului www.radiorenasterea.ro sau pe pagina de Facebook.

Slujbele speciale dedicate hramului au început încă de duminică, 13 august 2017, cu Sfânta Liturghie, iar de la ora 18:00, pelerinii au asistat la Ceasul al IX, Vecernia și Acatistul Adormirii Maicii Domnului, oficiate în altarul de vară al aşezământului monahal.

În această seară, în ajunul Adormirii Maicii Domnului, de la ora 18:00, Vecernia și Prodohul închinate  praznicului vor fi sărvârșite de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, condus de Înaltpresfințitul Părinte Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente