Mănăstirea Negru Vodă | Sf. Cuv. Ioanichie cel Nou de la Muscel sărbătorit de cler şi credincioşi

Credincioșii din Eparhia Argeșului și Muscelului l-au sărbătorit în 26 iulie 2017 pe Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel. Cu această ocazie, IPS Calinic a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel.

În acest timp foarte mulți pelerini au așteptat cu răbdare să ajungă să se închine la racla sfântului așezată în interiorul bisericii.

După oficierea Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba parastasului pentru ctitorii mănăstirii Negru Vodă, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul său, Chiriarhul Eparhiei a prezentat pe scurt viața și nevoințele sfântului cuvios, amintind de marea bucurie a locuitorilor din Câmpulung Muscel de a-l avea atât de aproape pe tainicul rugător din Valea Chiliilor.

Invitat la această mare sărbătoare a Eparhiei Argeșului și Muscelului a fost părintele profesor Constantin Mosor, fost profesor la Seminarul Teologic Veniamin Costachi de la mănăstirea Neamț și coleg de seminar cu ierarhul argeșean.

În acest an, când se împlinesc  500 de ani de la sfințirea Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeș, Arhiepiscopul Calinic a continuat să ofere distincția Crucea Basarabă preoților care desfășoară în parohiile lor diferite activități pe plan administrativ-gospodăresc, social-filantropic și duhovnicesc.

Foarte mulți credincioși din județul Argeș, dar și din alte localități ale țării, au venit la mănăstirea Negru Vodă din orașul Câmpulung Muscel pentru a se închina la moaștele Sf. Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, știind că acesta este ocrotitor al familiilor creștine, mijlocitor pentru cei care doresc să aducă pe lume prunci și mare tămăduitor pentru cei aflați în suferințe.

Sf. Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel a trecut la cele veșnice în anul 1638, după 30 de ani petrecuți într-o peșteră aflată pe valea Râului Dâmbovița. A fost descoperit în anul 1944 de egumenul mănăstirii Cetățuia Negru Vodă.

Hotărârea pentru canonizare a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 2008, iar proclamarea locală a canonizării s-a făcut în data de 26 septembrie 2009.

Din date de 20 ianuarie 2013 moaștele sfântului au fost mutate de la mănăstirea Cetățuia Negru Vodă la mănăstirea Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel.

Comentarii Facebook


Știri recente