Mănăstirea Neamț și-a cinstit ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de PS Calinic Botoșăneanul

În ziua de cinstire a Sfântului Cuvios Paisie, Mănăstirea Neamț și-a cinstit ocrotitorul. Evenimentele prilejuite de hramul lăcașului de cult monahal au debutat în ajun cu oficierea slujbei Privegherii.

Astăzi, 16 noiembrie 2017, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Din soborul slujitor au făcut parte stareți din Eparhie, dar și o delegație de preoți din Republica Moldova.


Timp de cincisprezece ani, cât a fost stareţ al celor două mânăstiri unificate, Neamţ şi Secu, Sfântul Paisie a păstrat cu sfinţenie aceeaşi rânduială. La biserică erau datori să ia parte toţi părinţii şi fraţii, afară de cei bolnavi sau cei trimişi la ascultări. Marele stareţ venea cel dintâi la sfintele slujbe şi neîncetat se ruga cu rugăciunea inimii, vărsând în taină multe lacrimi. Spovedania fraţilor obştii se făcea în fiecare seară, iar pentru cei mai sporiţi, o dată la trei zile.

Sursa foto: Doxologia

Imagine Arhivă

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…