Mănăstirea Moisei: Tabăra de pictură „Sf. Sava Brancovici”

Tabără de vară desfăşurată la Mănăstirea Moisei

În perioada 10-15 iulie 2017 a avut loc la Mănăstirea Moisei a VIII-a ediție a Taberei de vară și de pictură Sfântul Sava Brancovici, informează diac. Moldovan Emilian-Ioan, profesor la Școala Gimnazială Nr.1 Moisei.

Icoanele pictate la această sfântă mănăstire de-a lungul secolelor au împodobit bisericile și casele creștinilor din Maramureș și din Ardeal, unele dintre ele devenind chiar făcătoare de minuni. Amintim de icoana Maicii Domnului „Crăiasa Ardealului”, aflată în zilele noastre în Catedrala Sfântul Ștefan din Viena și pictată în secolul al XVII-lea de către zugravul Ștefan Pop care a deprins tainele iconografiei la școala de iconari care funcționa la Mănăstirea Moisei în acele vremuri, a spus diac. Emilian.

Pe lângă atelierul de pictură au fost desfăşurate diferite activităţi: atelierele de creație, jocuri,  drumeții, convorbiri duhovniceşti. De asemenea, copiii au participat la programul liturgic desfăşurat la mănăstirea Moisei.

Această tabără, a transmis diac. Emilian, a fost posibilă prin bunăvoința și purtarea de grijă a arhim. Teofil Pop, starețul Mănăstirii Moisei, și a obștii acestei mănăstiri, care au asigurat participanților la această tabără toate cele necesare bunei desfășurări a acesteia, atât cele materiale, (cazare, masă, materiale pentru pictură, daruri de suflet), dar mai ales cele spirituale, sfintele slujbe și Sfintele Taine împărtășite copiilor participanți și cuvintele de folos duhovnicesc și momentele de suflet de neuitat.

Această tabără reușește să evidențieze toate calitățile de care un copil are nevoie în călătoria sa prin viață. Prin intermediul acestei experiențe, noi învățăm să comunicăm, să ne adaptăm unor lucrui noi și să ne descurcăm în alte împrejurări decât cele obișnuite, a precizat  Andreea  – cls a IX-a, participant la tabără.

Evenimentul a avut loc în contextul anului omagial 2017.

 

Comentarii Facebook


Știri recente