Mănăstirea Măxineni | IPS Casian a oficiat slujba de hram și a condus lucrările Conferinței semestriale preoțești

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a slujit în ziua sărbătorii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul la Mănăstirea Măxineni, cu prilejul hramului sfântului locaș, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la altarul de vară din curtea mănăstirii împreună cu un sobor de clerici, în prezența a numeroși credincioși.

Cei prezenți au avut prilejul să aducă cinstire moaștelor Sfântului Ioan Maximovici, aflate în patrimioniul așezământului, dar și unei copii a icoanei Maicii Domnului Prodromița, adusă de la Arhiepiscopie cu prilejul hramului.

În cuvântul rostit la slujba din 24 iunie 2017, ierarhul a vorbit despre trăsăturile omului sfânt: A fi sfânt înseamnă să fii autentic, rugător, ajutător, deschis către alţii şi pregătit pentru săvârşirea faptelor bune, a explicat Înaltpreasfinția Sa.

La finalul slujbei a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului așezământ.

În după-amiaza zilei, tot la Mănăstirea Măxineni, s-a desfăşurat Conferinţa semestrială a preoţilor din Protopopiatul Brăila.

În cadrul dezbaterilor au fost analizate aspecte privind erminia icoanei şi a picturii bisericeşti, precum şi importanţa prezenţei icoanei autentice în şcoli şi în casele creştinilor.

La final, a fost vernisată o expoziţie de icoane vechi din patrimoniul parohiilor Protoieriei Brăila.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente