Mânăstirea Maglavit își va sărbători hramul

Numeroși credincioși din Oltenia și nu numai, sunt așteptați duminică, 8 septembrie 2013, de praznicul „Nașterea Maicii Domnului”, la sărbătoarea hramului Mânăstirii Maglavit din județul Dolj.

La ceas de sărbătoare, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, pe un podium special amenajat în fața bisericii sfântului așezământ monahal, după cum ne-a precizat Gheorghe Cioiu.

Existența Mânăstirii Maglavit este legată de numele lui Petrache Lupu, un locuitor al Magalvitului, care, în perioada interbelică a avut mai multe teofanii în locurile unde se află mânăstirea. Piatra de temelie a sfântului locaș a fost pusă la 14 septembrie 1935 de către Episcopul Râmnicului, Vartolomeu Stănescu. Lucrările de construire au fost suspendate din cauza războiului și oprite definitiv în timpul regimului comunist. Abia după 1989 acestea au fost reluate, în prezent lucrându-se la finalizarea picturii interioare, realizată în tehnica frescă.

Comentarii Facebook


Știri recente