Mănăstirea Humor a aniversat 30 de ani de la reînfiinţare, în Duminica Tuturor Sfinţilor

Mănăstirea Humor şi-a sărbătorit hramul în Duminica Tururor Sfinţilor, dar şi 30 de ani de la reînfiinţare. Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Mănăstirea a fost reînfiinţată în iulie 1991, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen Zainea.

Liturghia de hram

Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanu a fost întâmpinat duminică, 27 iunie, în faţa clopotniţei strevechii aşezări monahale de soborul slujitorilor, de maicile stareţe de la mai multe mănăstiri din Bucovina şi de credincioşii îmbrăcaţi în costume naţionale.

Ierarhul s-a închinat în Biserica cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” şi „Soborul Tuturor Sfinţilor”, iar apoi a oficiat Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în incinta aşezământului monastic.

Din soborul slujitorilor au mai făcut parte arhimandritul Nectarie Clinci, exarh zonă, şi părintele Minu Mititelu, protopop al Protopopiatului Suceava 2.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul Psaltic „Sfântul Inochentie de la Probota” din Suceava, dirijat de părintele Constantin Dan Magdalena.

În cadrul Sfintei Liturghii, monahul Sofronie Fischer a fost hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii Sihăstria Putnei din județul Suceava.

În omilia adresată pelerinilor, ierarhul a făcut referire la semnificaţia Duminicii Tuturor Sfinţilor.

Programul liturgic s-a încheiat cu un Trisaghion pentru ctitorii Mănăstirii Humor mutaţi la Domnul.

În data de 14 iunie 2020, biserica Mănăstirii Humor a fost resfinţită de către Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, după ample lucrări de restaurare şi de înfrumuseţare.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Comentarii Facebook


Știri recente