Mănăstirea Hadâmbu a trimis daruri pentru sute de copii din Basarabia

Preasfințitul Părinte Antonie a vizitat joi Departamentul de Pediatrie al Spitalului Municipal Bălți și Centrul Ftiziopneumologic de reabilitare pentru copii din Târnova, raionul Donduşeni. Ierarhul le-a dus celor 200 de copii internați daruri oferite de Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași. Mănăstirea a trimis dulciuri și fructe și la o parohie din Chișinău.

Episcopul de Bălți a mers la cele două instituții medicale însoțit de Diaconul Anatolie Graur și a oferit darurile, împreună cu urările sale de bine cu ocazia Nașterii Domnului – adresate atât copiilor, cât și doamnelor dr. Maria Neamţu, șefa Departamentului de Pediatrie al Spitalului Municipal Bălți, și dr. Vera Sprîncenatu, medic-şef la centrul din Târnova.

Reprezentanţii instituţiilor au transmis mulţumiri Părintelui Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă, starețul Mănăstirii Hadâmbu, pentru darurile oferite şi le-au urat tuturor binefăcătorilor un an binecuvântat cu sănătate, pace şi împliniri duhovniceşti.

Arhimandritul Nicodim Gheorghiţă este un mare iubitor al Basarabiei, fiind ctitor de lăcaşe sfinte dincolo de Prut. La inițiativa sa, mănăstirea le-a trimis daruri și copiilor din Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” – Romanovca, în Arhiepiscopia Chişinăului.

Darurile au fost oferite în contextul sărbătorilor de Crăciun, care în Basarabia se țin pe stil vechi, începând din 7 ianuarie, când se serbează Nașterea Domnului.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Comentarii Facebook


Știri recente