Mănăstirea Dobrești și-a cinstit unul din ocrotitori. PS Paisie Lugojanul: Sfântul Ștefan este un mare mijlocitor pentru credincioșii care îi cer ajutorul

Mănăstirea Dobrești și-a cinstit în data de 2 iulie 2017 unul din ocrotitori, pe Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt. Sfânta Liturghie a fost oficiată, din încredințarea Mitropolitului Banatului, de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic Sfântul Nicolae al Facultății de Teologie din Timișoara.

La eveniment au participat oficialități locale și județene, membrii ai Asociației Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și un număr mare de credincioși, notează site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre sfințenia și personalitatea Sfântului Ștefan, un mare mijlocitor pe acest pământ pentru credincioșii ce îi cer ajutorul.


Mănăstirea Dobrești, ctitorie a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, se află în construcție, lucrările înaintând la corpul de chilii. Începând cu luna iulie va începe procesul de pictură interioară a bisericii mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente