Mănăstirea Dobrești ctitorită de Patriarhul Daniel și-a sărbătorit hramul

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la hramul Mănăstirii Dobrești din județul Timiș, ctitorie a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

În omilia sa din ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, Mitropolitul Banatului a spus credincioșilor că „și pietrele rodesc, înfloresc și cresc dacă sunt stropite cu lacrimi de pocăință și cu lacrimi de credință”.

„Putem spune că și ridicarea acestei mănăstiri este o minune a lui Dumnezeu și a Sfintei Cuvioase Parascheva, care din cer, și ea, lacrimă cu lacrimă a udat piatra de temelie și priviți ce poate să rodească”.

Mănăstirea Dobrești de hramul principal, Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași. Foto: Mitropolia Banatului

Din soborul slujitorilor au făcut parte preoţii şi diaconii de la parohiile şi mănăstirile învecinate aşezământului monahal.

Credincioșii prezenți la slujbă au avut ocazia de a se închina la veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva primit din partea Părintelui Patriarh Daniel.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba de sfinţire a prinoaselor şi panihida mică.

Istoricul mănăstirii

Mănăstirea Dobreşti a fost înființată în 9 iulie 2003 la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, originar din Dobreşti.

Părintele Patriarh Daniel a oferit în dar, odată cu înfiinţarea Mănăstirii Dobreşti, veşmântul care a acoperit moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.

Locul pe care se construieşte biserica a fost sfinţit la 23 octombrie 2005.

Din 1 iulie 2008 a început construcţia bisericii, iar în prezent se execută pictura din interiorul lăcașului de cult.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente