Mănăstirea de pe Ceahlău și-a serbat hramul. IPS Teofan a urcat spre vârful muntelui împreună cu credincioșii

Pelerini din toată ţara au urcat Muntele Ceahlău pentru a participa la ceremonialul liturgic oficiat de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Mănăstirea Schimbarea la Față situată la peste 1800 metri altitudine.

IPS Teofan a urcat duminică dimineață de la Schitul Stănile spre vârful muntelui împreună cu mai mulți pelerini. O parte dintre credincioși au ajuns la mănăstirea de pe Ceahlău încă de sâmbătă seară şi au participat la slujba Privegherii.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iaşi, împreună cu tinerii participanți la pelerinajul pedestru Pe urmele Sfinților Nemțeni, notează doxologia.ro.


Revenirea la pelerinajul original: Zeci de tineri din Arhiepiscopia Iașilor călătoresc pe jos spre ținutul Neamțului


În cuvântul rostit după citirea textului evanghelic, Părintele Mitropolit a reflectat asupra expresiei taina Taborului.

Taina Taborului poate fi descrisă drept viața creștinului în Hristos. Pentru a se împlini această taină, răspunsul omului la revărsarea de iubire a lui Dumnezeu trebuie să fie de asemenea un răspuns de iubire care să-i cuprindă pe prieteni și pe dușmani, pe credincioși și pe necredincioși, pe cei care ne fac bine și pe cei care ne doresc răul, a explicat Înaltpreasfinția Sa.

Taina Taborului se arată în ceea ce Sfinții Părinți numesc taina rugăciunii neîncetate care se realizează prin gândirea la Dumnezeu în tot timpul. Tot ceea ce faci trebuie să fie în conformitate cu voia lui Dumnezeu și această conformitate se transformă în rugăciune neîncetată, a adăugat ierarhul.

La final, Protos. Casian Florea, stareţul Mănăstirii Ceahlău, a mulţumit pentru prezenţă Părintelui Mitropolit, celorlalți slujitori, dar şi credincioşilor împreună-rugători. Protos. Casian a amintit de pustnicii care s-au nevoit în acele locuri, între care ieroschimonahul Silvestru și cuvioasa Mavra.

Membrii departamentului Pro Vita-Iaşi au fost de asemenea prezenți pe Muntele Ceahlău, unde au distribuit materiale informative în rândul pelerinilor cu privire la problema avortului.

Comentarii Facebook


Știri recente