Mănăstirea „Crucea Iancului” a primit un fragment din moaştele Sf. Constantin Brâncoveanu

Mănăstirea „Crucea Iancului” din Cluj a primit în dar duminică, 27 ianuarie 2019, un fragment din moaștele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, aflate la Biserica „Sfântul Gheorghe Nou” din București.

La ora 9:00, credincioșii prezenți și întreaga obște monahală au întâmpinat racla cu sfintele moaște, aduse de o delegație condusă de arhim. Dumitru Cobzaru, delegatul Părintelui Mitropolit Andrei, și de pr. Emil Nedelea Cărămizaru, delegatul Părintelui Patriarh Daniel.

Racla a fost binecuvântată și așezată în biserica mănăstirii, într-un baldachin, lângă icoana Sfinților Martiri Brâncoveni.

Sfintele moaşte vor rămâne spre închinare credincioşilor care trec pragul mănăstirii clujene.

În continuare, Sfânta Liturghie a fost prezidată de exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, arhim. Dumitru Cobzaru, informează Mitropolia Clujului.

Mănăstirea Crucea Iancului

Mănăstirea Crucea Iancului este singura din Arhiepiscopia Clujului care are hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni”.

Aşezământul monahal din comuna Mărișel, județul Cluj, a fost înființat în primăvara anului 2015, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Andrei.

Mănăstirea este situată la aproximativ 2 km de binecunoscuta „Cruce a Iancului”, pe platoul de pe Vârful Dobruș, la altitudinea de 1340 de metri.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente