Mănăstirea Crișan: 25 ani de la reînființarea vetrei monahale. Sfânta Liturghie a fost oficiată de trei ierarhi ai BOR

Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului – Crișan a sărbătorit duminică, 17 septembrie 2017, 25 de ani de la reînființarea vetrei monahale, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu acest prilej, trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala mixtă a Episcopiei Devei și Hunedoarei, dirijată de părintele arhidiacon Daniel Balea.

Din soborul slujitor au făcut parte: Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul locţiitor al Daciei Felix.

Predica a fost rostită de PS Daniil care a vorbit despre purtarea și asumarea crucii de fiecare creștin.

Să acceptăm răstignirea noastră cu Hristos în fiecare zi. Să avem credință, nădejde și mai ales dragoste. Să ne rugăm la Dumnezeu să primim înțelepciune, a spus Preasfinția Sa.

La rândul său, PS Gurie a mulțumit tuturor pentru împreuna slujire și a felicitat pentru buna gospodărire a mănăstirii pe părintele arhimandrit Visarion Neag, starețul așezământului monahal, precum și pe monahii lăcașului de cult.

La final, părintele stareț Visarion Neag a vorbit despre istoria așezământului monahal, de la reactivare până astăzi, și a mulțumit tuturor pentru bucuria de a participa la sărbătoarea Mănăstirii Crișan.

Foto credit: Episcopia Devei și Hunedoarei

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…