Mănăstirea Cota 1000 – Înălțarea Domnului are un nou stareț

Părintele Mitropolit Nifon a oficiat marți Sfânta Liturghie în biserica Mânăstirii Cota 1000 – Înălțarea Domnului din județul Dâmbovița. Cu acest prilej, l-a așezat în demnitatea de stareț al mănăstirii pe Părintele Protosinghel Hristofor Dumitrașcu, fostul egumen al Schitului Runcu – Cucuteanca, din același județ.

Tot atunci, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon l-a hirotonit ieromonah pe Părintele Ierodiacon Moise (Mihai Taraș), pentru Schitul Runcu – Cucuteanca.

Părintele mitropolit a vorbit despre modelul de mărturisire și de curaj al celor 40 de mucenici din Sevastia, afirmând că ascultarea, jertfelnicia și renunțarea la egoism sunt absolut necesare pentru aprofundarea vieții duhovnicești, a comuniunii cu Dumnezeu și a înaintării pe calea mântuirii.

Sursa foto: Ancaflorea.blogspot.com

Mănăstirea Înălțarea Domnului de la Cota 1.000, situată în apropierea Pasului Păduchiosu din Platoul Bucegi, se numără printre cele mai vizitate așezăminte monahale din județul Dâmbovița.

Sfântul locaș se află la doar 10 kilometri distanță de Sinaia și a fost întemeiat în anii 1990 pe locul unei vechi vetre monahale din timpul lui Basarab I Întemeietorul.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviștei (deschidere articol)

Comentarii Facebook


Știri recente