Mănăstirea clujeană „Sfânta Elisabeta” și-a serbat hramul de anul acesta cu șase zile mai târziu

Sfânta Elisabeta este prăznuită pe 24 aprilie, dar pentru că anul acesta data a coincis cu Sfânta și Marea Miercuri, Mănăstirea clujeană închinată acestei cuvioase și-a serbat hramul în a treia zi de Paști, informează Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Cu acest prilej, Mitropolitul Andrei a oficiat Sfânta Liturghie la așezământul redeschis în 2011 la inițiativa Înaltpreasfinției Sale. Ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre descoperirea Domnului Hristos Cel înviat și le-a oferit-o ca model în lupta cu patimile pe Sfânta Elisabeta, ocrotitoarea mănăstirii.


Mănăstirea „Sfânta Elisabeta” a fost înființată inițial în 1934 de Episcopul Nicolae Ivan, la propunerea Societății Ortodoxe a Femeilor Române și închisă în timpul regimului comunist ateu.


Așezământul se află pe strada Arţarului, în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. La mănăstirea condusă de maica stareță stavrofora Maria Asaftei vieţuiesc în prezent 7 maici.

Pe lângă programul duhovnicesc de rugăciune, călugăriţele se îndeletnicesc cu realizarea de veşminte preoţeşti.

Sfânta Cuvioasă Elisabeta s-a născut în cetatea Heracleea Traciei. Din fragedă vârstă a învăţat pe de rost vieţile Sfinţilor, astfel încât să poată urma totdeauna pilda lor de trăire după poruncile Evangheliei. Rămânând orfană la vârsta de 12 ani, şi-a împărţit averea săracilor, a eliberat slugile şi a intrat în obştea mănăstirii Sfântul Gheorghe – Dealul Mic, din Constantinopol, unde era egumenă sora tatălui său.

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente