Mănăstirea Cernica: Slujbă de pomenire pentru mărturisitorii din temnițele comuniste

Participanții străini la Congresul Internațional de Teologie, ce a avut loc la Palatul Patriarhiei, au fost prezenți joi, 26 octombrie 2017, la slujba parastasului oficiată în memoria mărturisitorilor din perioada comunistă. Serviciul religios a avut loc în cimitirul Mănăstirii Cernica.

Parastasul a fost precedat de oficierea Sfintei Liturghii în biserica lăcașului de cult monahal. Din soborul slujitor au făcut parte: Părintele Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Justinian Patriarhul din București, Părintele Profesor Gheorghe Holbea, Părintele Florin Marica, Consilier patriarhal, precum și alți preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Congresul Internaţional de Teologie intitulat Viaţa Bisericilor Ortodoxe în timpul comunismului – persecuţie, rezistenţă şi mărturisire a avut ca tematica Anul Comemorativ 2017. La eveniment au fost prezente delegații ale Bisericilor Ortodoxe surori din Rusia, Bulgaria, Georgia, Polonia, Albania, Cehia și Slovacia care au avut de suferit în perioada comunistă.

Foto credit: Alexandru Mălureanu

Comentarii Facebook


Știri recente