Mănăstirea Bucium din Iași are un nou stareț

Părintele arhimandrit Nicodim Petre, consilierul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor a fost numit duminică starețul Mănăstirii „Tuturor Sfinţilor” – Bucium din Iaşi.

Slujba de hirotesie a noului stareț a fost oficiată de Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei, în prezenţa obştii monahale, informează Doxologia.

După slujbă, Înaltpreasfinția Sa i-a urat părintelui Nicodim Petre să conducă mănăstirea cu binecuvântarea și prin grija Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Prodromița:

„Am săvârșit această slujbă ca mulțumire lui Dumnezeu pentru existența acestei mănăstiri și pentru toți cei care s-au ostenit în ea”.

„Să fie spre slava lui Dumnezeu toată această lucrare, sperând că ea va fi continuată de obștea mănăstirii sub oblăduirea părintelui Nicodim, care a fost așezat prin această sfântă rugăciune aici ca și coordonator, conducător și slujitor întru cele către Dumnezeu” a precizat ierarhul”.

De asemenea, Mitropolitul Teofan i-a mulțumit fostului stareț al mănăstirii:

„Îi mulțumim părintelui Irineu pentru lucrarea făcută aici împreună cu frățimea mănăstirii; preacuvioșia sa are acum o altă lucrare pe care și-a dorit-o și pentru care a primit binecuvântare”.

La final, obştea mănăstirii a făcut metanie şi a luat binecuvântare de la noul stareț.

Schitul Bucium, întemeiat la anul 1863 ca metoc al schitului românesc Prodromul de la Muntele Athos, de către ieromonahii Nifon şi Nectarie, a fost ridicat la rang de mănăstire în anul 1991 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Cei 10 vieţuitori ai mănăstirii activează în cadrul unor ateliere de tâmplărie şi de pictură amenajate în jurul aşezământului monahal.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente