Mănăstirea Brâncoveanu-Sâmbăta de Sus găzduiește Forumul Internațional „Tinerețe și Speranță”

Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, la Mănăstirea Brâncoveanu-Sâmbăta de Sus se desfășoară în aceste zile, cea de a X-a ediție a Forumului Internațional „Tinerețe și Speranță”, manifestare organizată de Asociația Ortodoxă pentru o Lume Nouă, având ca principală temă de discuții, virtutea curajului.

Marți, 22 iulie a.c., a avut loc o slujbă de Te Deum în paraclisul mănăstirii Brâncoveanu-Sâmbăta de Sus, programul forumului continuând cu o conferință susținută de către domnul Dan C. Mihăilescu, scriitor, critic și istoric literar, care a vorbit tinerilor prezenți despre virtutea curajului, formele curajului, valoarea și importanța tradiției atunci când ne raportăm la curaj. Programul a mai cuprins discuții de grup, unde temele propuse de organizatori au fost dezbătute și analizate în detaliu, dar și ateliere de creație artistică.

La manifestările de la Sâmbata de Sus participă aproximativ 120 de tineri, atât din România cât și din Republica Moldova. Asociația Ortodoxă pentru o Lume Nouă reunește tineri creștini ortodocși în spiritul deschiderii față de valorile spirituale și culturale ale credinței creștine.

( Sursa: Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente