Mănăstirea bănăţeană Româneşti şi-a sărbătorit hramul

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, miercuri, 20 iulie 2016, Mănăstirea Româneşti (jud. Timiş) și-a sărbătorit hramul, informează Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Romanesti 3

Sute de pelerini din întreg Banatul şi-au îndreptat paşii spre aşezământul monahal ctitorit de Patriarhul Miron Cristea. În mijlocul pelerinilor a fost prezent Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, care a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul de vară al mănăstirii, înconjurat cu un sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan l-a hirotonit diacon pe tânărul teolog Dorin Veniamin Pârvoni, iar pe diaconul Adrian Milenco Solomon l-a hirotonit preot pe seama Parohiei Duboz, Protopopiatul Lugoj.

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învățătură în care a evocat viața și faptele minunate săvârșite de Sfântul Proroc Ilie.

După Sfânta Liturghie, Chiriarhul a oficiat, în cimitirul monahal, slujba de pomenire pentru vieţuitorii, ostenitorii şi ctitorii aşezământului trecuţi la cele veşnice. La final, obștea mănăstirii a oferit pelerinilor pachete cu alimente.

***

Mănăstirea Româneşti, ctitoria Patriarhului Miron Cristea, din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei, se află la poalele Munţilor Poiana Ruscă, la un kilometru de drumul ce leagă localităţile Româneşti şi Tomeşti. În anul 1910, Patriarhul Miron Cristea, pe atunci Episcop al Caransebeşului, a făcut o vizită canonică în parohiile din aceste locuri şi, uimit de frumuseţea peisajului, a hotărât zidirea unei mănăstiri. Mănăstirea Românești are hramurile „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” și „Izvorul Tămăduirii”.Romanesti 2

 

Comentarii Facebook


Știri recente