Mănăstirea Antim | PS Timotei a hirotonit preot pe seama Bisericii Schitul Maicilor din Capitală

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a slujit astăzi, 2 august 2017, la Mănăstirea Antim din București.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Dorin-Demonstene Iancu, de la Arhiva Sfântului Sinod, a fost hirotonit preot pe seama Bisericii Buna Vestire – Schitul Maicilor din Capitală.

Din soborul slujitor au făcut parte: Arhim. Policarp Chițulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod, Arhim. Chiril Lovin, redactor coordonator la sectorul Carte de Cult al Editurilor Patriarhiei, preoți și diaconi.

În cuvântul rostit cu acest prilej, PS Timotei a transmis noului preot felicitările Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României.

Totodată, Preasfinția Sa l-a îndemnat să urmeze exemplul sfinților pomeniți astăzi: să aibă fermitatea, curajul și blândețea Sfântului Arhidiacon Ștefan, pregătirea cărturărească și puterea de a mărturisi credința în fața celor sceptici sau necredincioși, așa cum le-a avut Sfântul și dreptul Gamaliel, dragostea, atașamentul pentru Biserică și râvna ctitoricească a Sfântului Împărat Justinian.

Biserica Schitul Maicilor a făcut parte dintr-un ansamblu mănăstiresc construit în secolul al XVIII-lea, la poalele Dealului Spirii. Schitul a fost ctitorit de doamna Tatiana Hagi Dina, ulterior Schimonahia Kiriaki, drept mulțumire către Dumnezeu pentru că a fost eliberată din robia otomanilor. Din punct de vedere arhitectural, locașul aparține stilului brâncovenesc.

Photo by Diac. Ciprian Bâra / ZL

Comentarii Facebook


Știri recente