Mănăstirea Adam. IPS Casian a resfințit altarul bisericii și a prezidat lucrările conferinței semestriale preoțești

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat ieri la așezământul monahal Adormirea Maicii Domnului din localitatea Adam, județul Galați.

Ierarhul a coliturghisit împreună cu clericii din Protopopiatul Târgu Bujor, apoi a oficiat slujba de resfințire a altarului Bisericii. În după-amiaza zilei, Înaltpreasfinția Sa a prezidat lucrările conferinței semestriale preoțești.

La întrunirea din 27 iunie 2017 au participat atât preotesele cât și copiii slujitorilor din Protoieria Târgu Bujor, informează site-ul oficial al Eparhiei.

După resfinţirea altarului bisericii, a catapetesmei și a picturii, cei prezenți au mers în procesiune către cimitirul mănăstirii, unde a fost săvârșită slujba de pomenire pentru binefăcătorii sfântului aşezământ: egumeni, monahi şi ostenitori.

La altarul de vară din incinta mănăstirii, Chiriarhul Dunării de Jos a citit Documentul de sfințire și a rostit rugăciuni de mulţumire.

Lucrările conferinţei, aşezate sub genericul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi al Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română, s-au desfășurat în acelaşi spaţiu sacru.

În cadrul dezbaterilor au fost analizate aspecte privind erminia icoanei şi a picturii bisericeşti, plecând de la iconografia şi pictura locașului de cult de la această mănăstire.

La final, a fost vernisată o expoziţie de icoane vechi din patrimoniul parohiilor Protopopiatului Târgu Bujor.

Comentarii Facebook


Știri recente