Mănăstire Ortodoxă Românească la Namur, Belgia

Românii ortodocși din Belgia s-au rugat aseară, pentru prima dată într-o mânăstire ortodoxă românească.

Prima slujba oficiată, aici, a fost cea a binecuvântării săvârșită de Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, împreună cu ceilalți ierarhi din mitropolie.

Mânăstirea se află la în orașul Namur, la 40 de km de Bruxelles și a fost cumpărată de la Biserica Romano-Catolică, potrivit Înaltpreasfințitul Iosif: „Am făcut prima slujbă în proaspăt cumpărata Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului, o mănăstire care a aparținut Bisericii Romano-Catolice. A fost o mănăstire greco-catolică sau de rit bizantin care în urmă cu aproape cu un an a fost părăsită de ultima călugăriță care a rămas în viață, iar acum câteva zile am semnat cumpărarea acestei mănăstiri de către comunitatea ortodoxă română din Belgia și care va avea în fiecare duminică și sărbătoare Sfânta Liturghie urmând ca în săptămânile și lunile care urmează să trimitem câteva călugărițe care vor trăi și se vor ruga în această mănăstire, prima mănăstire ortodoxă românească din Belgia”.

Necesitatea înființării acestei prime mănăstiri era una cu atât mai mare cu cât numărul românilor stabiliți în Belgia a crescut foarte mult, mai ales după intrarea în Comunitatea europeană.

„Comunitatea însăși simțea nevoia de a avea o mănăstire, un loc în care să se retragă din când în când, un loc de rugăciune, un loc de meditație, un loc în călugării să primească comunitatea și să o întărească prin rugăciunile lor”, a mai spus Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, după cum informează TRINITAS TV.

Zilele trecute, la Bruxelles, sinodul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale a aprobat și înființarea primei mănăstiri ortodoxe române în Spania.

Comentarii Facebook


Știri recente
Communique

Precizări privind hotărârea Sfântului Sinod referitoare la unele încercări recente de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și societății

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întrucât în…