Mâna Sf. Nicolae nu a fost „goală” în Germania. Le-a dus românilor moaștele Sf. Constantin Brâncoveanu

După 421 de ani de când a fost adusă în România, mâna Sfântului Nicolae a părăsit țara noastră pentru a doua oară, în perioada 27-29 august 2021, pentru a fi binecuvântare românilor ortodocși din Germania.

Moaștele, aflate în patrimoniul Bisericii „Sf. Gheorghe”-Nou din București, au mai fost duse anterior în SUA. Părintele paroh Emil Nedelea Cărămizaru a însoțit sfintele moaște în Germania, unde a și susținut con­fe­­rința „Sfin­ții Brâncoveni, modele de credință pentru noi și neam”.

La prima ei călătorie în Europa Occidentală, mâna Sf. Nicolae nu a fost „goală”, a subliniat Pr. Emil Nedelea Cărămizaru, parohul de la „Sf. Gheorghe”-Nou. „A luat cu sine și un fragment din moaștele Sfântului Cons­tantin Brâncoveanu”.

Fragmentul, încadrat într-o icoană a Sf. Martir Constantin Brâncoveanu a fost dăruit de parohia bucureșteană „Sf. Gheorghe”-Nou parohiei românești „Sfinții Martiri Brâncoveni” și „Sfântul Ansgar” din Hamburg-Harburg.

Cu acest prilej au mers la finalul săptămânii trecute la biserica Parohiei Hamburg-Harburg români de la trei-patru sute de kilometri, din tot nordul Germaniei, dar și credincioși sârbi sau nemți.

Foto credit: Facebook / Biserica Sfantul Gheorghe Nou, Bucuresti Kilometrul Zero

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…