Mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae a poposit la Penitenciarul Ploiești

Miercuri, 19 martie 2014 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cu osteneala Pc. Pr. Alexandrescu Georgian, capelan al Penitenciarului Ploiești, cu acordul Pc. Pr. Cărămizaru Nedelea de la Parohia Sf. Gheorghe Nou din București, dar și cu aprobarea conducerii penitenciarului, a poposit în capela acestei instituții, racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae.

„Racla cu Sfintele Moaște ale Sfântului ierarh Nicolae au poposit pentru prima dată în Ploiești și socotim că sfântul a dorit să fie întâi la penitenciar întrucât pentru această mână dreaptă, Sfântul Ierarh Nicolae a fost închis o noapte, după ce i-au fost retrase insemnele arhierești, dar din mila lui Dumnezeu peste noapte a fost eliberat i s-au redat insemnele și s-a întors mâhnit în eparhia sa întrucât el nu a fost înțeles de cei cărora le-a vorbit despre Adevăr.

Acum a poposit în penitenciar, i-a binecuvântat pe toți cei privați de liberate, temporar locuitori în această instituție, dar în special pe toți ce fac căință (penitență).

Nădăjduim că într-un timp foarte scurt Cinstitele Moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae vor reveni și într-o biserică din Municipiul Ploiești spre a fi oferite spre închinare acestor minunați credincioși din orașul Ploiești și din județul Prahova”, ne-a declarat Pr. Protopop Ștefan Mușat.

Comentarii Facebook


Știri recente