Mamele care nasc natural la maternitatea ieşeană „Elena Doamna” pot fi găzduite în noua rezervă ocrotită de Sf. Emilia

Mamele care nasc natural la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași au posibilitatea să se cazeze gratuit în noua rezervă, a cărei ocrotitoare spirituală este Sfânta Emilia, mama Sfântului Vasile cel Mare.

Amenajările pentru rezerva dedicată naşterilor naturale au avut loc între 1-25 octombrie şi au fost posibile datorită implicării Arhiepiscopiei Iașilor, prin Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune.

Este formată dintr-un salon principal dotat cu două paturi medicale electrice pentru mame, două paturi pentru nou-născuți, grup sanitar, vestiar și o cameră dedicată taților.

Cele două obiective principale ale proiectului sunt transformarea unui spațiu administrativ într-o zonă baby-friendly dedicată îngrijirii medicale post-partum și încurajarea mamelor să nască natural atunci când sănătatea le permite, informează Doxologia.

„Proiectul amenajării acestei rezerve s-a realizat printr-o colaborarea inter-instituțională. Pe de o parte, maternitatea Elena Doamna a expus necesitatea modernizării unui astfel de spațiu, iar pe de altă parte Arhiepiscopia Iașilor, împreună cu Protopopiatele Iași 1, Iași 2 și Iași 3 au răspuns afirmativ solicitării, alocând suma de 90.000 lei necesară pentru lucrări și dotări”.

„Dotările pe care le are acest spațiu si prin grija, dragostea și priceperea pe care le-am investit dorim să fim alături de pacientele spitalului în parcursul lor de asumare, mai ușoară și mai deplină, a rolului și calității de mamă. Atenția noastră merge în aceeași măsură și către copii pentru că de multe ori Mântuitorul Iisus Hristos vorbește în Evanghelie despre ei, le acordă o atenție deosebită și îi așază drept model”,  a spus Pr. Cosmin Brînză, coordonator proiect.

Noua rezervă vine şi în ajutorul taţilor. Ei beneficiază de un spaţiu care poate fi utilizat pentru așteptare, rugăciune, relaxare, oferirea de ajutor pentru mamă și nou-născut, dar și pentru formare parentală.

Proiectul este detaliat într-un mini-documentar.

Foto credit: Doxologia


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente