Mama Arhid. Maxim Țifui a trecut la Domnul. Mesajul de condoleanțe al Patriarhului

Mama Arhidiaconului Maxim Țifui, Directorul Fabricii de lumânări „Făclia Sfinţilor Români”, a trecut la Domnul. Părintele Patriarh Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe în care o omagiază pentru că a crescut șase copii, din care patru – toți băieții familiei – au devenit slujitori ai Domnului.

Text integral:


Mesajul de condoleanțe al Patriarhului Daniel

Bucureşti, 08 august 2022

Familiei Părintelui Consilier eparhial
Arhidiacon Maxim Ţifui,

Preacuvioase Părinte consilier,
Îndoliată familie,
Întristată adunare,

Am aflat cu multă durere de trecerea din această viaţă a doamnei Elena Ţifui, fiică a Bisericii noastre, vrednică de cinstire.

Iubită de familia sa şi de cei din jur, doamna Elena Ţifui reprezintă pentru cei care au cunoscut-o şi au preţuit-o un model luminos al mamei creştine, care şi-a dedicat întreaga viaţă familiei sale, având o credinţă creştină profundă şi statornică.

Harnică şi darnică, înțeleaptă şi răbdătoare, unind rugăciunea cu munca, împreună cu soțul ei, Vasile, şi-a crescut cei șase copii, patru băieți şi două fete, în dragoste faţă de Dumnezeu şi de Biserică, şi s-a bucurat când toţi cei patru fii ai lor au devenit slujitori ai Bisericii: Părintele Protosinghel Paisie, directorul Fabricii de lumânări „Albina” a Arhiepiscopiei Iaşilor, Părintele Protosinghel Damian, starețul mănăstirii Siliştea-Gumeşti, jud. Teleorman, Părintele Arhidiacon Maxim, consilier eparhial şi directorul Fabricii de lumânări „Făclia Sfinţilor Români” a Arhiepiscopiei Bucureştilor, Părintele Daniel, parohul parohiei Moreni, judeţul Iaşi.

Un vechi proverb românesc, inspirat de adevărul Sfintelor Scripturi, ne spune că pomul bun se cunoaşte după roade, iar omul bun după fapte (cf. Luca 6, 43-45). Putem vedea astăzi că doamna Elena Ţifui a cultivat darurile primite de la Dumnezeu şi le-a făcut roditoare, iar Milostivul Dumnezeu a binecuvântat-o pentru răbdarea şi credinţa sa puternică cu o familie frumoasă, plină de iubire şi recunoştinţă.

În aceste momente de întristare şi doliu, să ne mângâiem cu îndemnul Sfântului Apostol Pavel, care spune: „Nu vă întristaţi ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit şi a înviat, tot aşa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiţi întru Iisus, îi va aduce împreună cu El” (1 Tesaloniceni 4, 13-14).

Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Biruitorul morţii şi Stăpânul vieţii, Care ne spune: „Cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi!” (Ioan 11, 25), să aşeze sufletul roabei Sale Elena împreună cu drepţii, în lumina şi iubirea Preasfintei Treimi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârșit!

Veşnica ei pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti binecuvântări şi condoleanţe pentru familia îndoliată,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa foto: Ziarul Lumina

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente