Maica Domnului sădește în noi și între noi florile ascultării de Dumnezeu – Arhiepiscopul Casian

Înaltpreasfințitul Părinte Casian a vorbit joi la hramul mănăstirii gălățene Vladimirești despre „iubirea de mamă veșnică a Maicii Domnului” care se manifestă „în cer și pe pământ”.

„Născătoarea de Dumnezeu, care prin Adormirea ei a intrat în bucuria vieții veșnice ne iubește sădind și răsădind mereu în sufletele noastre, în noi și între noi, florile ascultării de Dumnezeu, ale rugăciunii și ale smereniei”, a spus Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Fiecare mănăstire, a menționat ierarhul, „a devenit floarea raiului sau Grădina Maicii Domnului”.

„Mănăstirile sunt salbele de aur ale Bisericii Ortodoxe a poporului român” astfel încât „toată România este o imensă și frumoasă Grădină a Maicii Domnului”.

Apelativul atribuit României – „Grădina Maicii Domnului”, are la bază o minune petrecută la Mănăstirea Bisericani pe vremea Sfântului Cuvios Iosif.

În finalul predicii sale, Înaltpreasfinția Sa le-a numit pe mamele care vin cu pruncii la Sfânta Liturghie „reprezentări ale Icoanei Maicii Domnului”.

Această comparație vine din faptul că însăși Fecioara Maria este „iubitoare de familie, de biserică și de tot neamul românesc”.

Lucrările de construcţie ale Mănăstirii Vladimirești au început în 1939, un an mai târziu sfințindu-se paraclisul mănăstirii.

În 1956 regimul comunist a desființat așezământul monahal, fiind redeschis în 1990.

Actualmente, mănăstirea de maici numără un sobor de 110 viețuitoare.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente