Maica Domnului rugătoare pentru credincioșii din Băile Herculane. Pelerinii au participat la o procesiune pe străzile orașului

Stațiunea Băile Herculane a primit binecuvântarea Maicii Domnului cu prilejul sărbătorii icoanei Maicii Domnului Prodromiţa. Deoarece, la Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului din orașul-stațiune se cinstește o copie fidelă a icoanei Prodromiţa din Sfântul Munte Athos, în seara zilei de 11 iulie 2017 a fost organizată o procesiune pe străzile orașului.

Clerici și credincioși au înălțat rugăciuni și cântări bisericești pe traseul stabilit de obștea așezământului monahal, purtând icoana Maicii Domnului și icoana Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul, cel care se pomenește în această zi.

Toți cei care au participat la procesiune s-au rugat în continuare la Acatistul icoanei Maicii Domnului Prodromiţa, apoi  la Vecernia cu Litie oficiată de un sobor de preoți și diaconi într-un altar de vară special amenajat, a precizat Diac. Pavel Canea, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Programul liturgic a continuat cu slujba Utreniei și sfințirea apei. Dimineața a fost oficiată Sfânta Liturghie, în cadrul căreia foarte mulți credincioși s-au bucurat de comuniunea euharistică, împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Potrivit părintelui Nectarie, duhovnicul așezământului monahal, rugăciunea către Maica Domnului reprezintă un real folos în viața omului.

Suntem convinși că cei care s-au rugat cu sinceritate și cu inima deschisă se vor folosi în toată viața lor. O rugăm pe Maica Domnului, ocrotitoarea mănăstirii noastre ca să fie sprijin pentru noi și pentru toți cei care vin cu dragoste să-L caute pe Dumnezeu în această oază de spiritualitate din orașul-stațiune Băile Herculane, a subliniat părintele Nectarie.


Icoana Maicii Domnului Prodromiţa, copie fidelă după cea din Sfântul Munte Athos, se păstrează de aproape un an în sfântul locaș al mănăstirii din Herculane, ea fiind adusă cu prilejul hramului din 8 septembrie, anul trecut.

Comentarii Facebook


Știri recente