Maica Domnului, ocrotitoarea SONFR Craiova

Praznicul Nașterii Maicii Domnului, sărbătorit luni, 8 septembrie, a constituit o zi cu totul specială pentru membrele Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Creștine din România (SONFR), filiala Craiova. Evenimentul a marcat ziua oficială a societății, prilej cu care membrele active au adus mulțumire lui Dumnezeu, participând la Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, informează „Ziarul Lumina”.

După slujbă, împreună cu Adriana Bursuc, președinta SONFR Craiova, femeile ortodoxe din Craiova au împărțit daruri pentru cei nevoiași, plinind o frumoasă și veche tradiție caritabilă.

SONFR a fost înființată la nivel național, în anul 1910, la inițiativa principesei Alexandrina Cantacuzino și cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Societatea avea ca scop „unirea sufletelor și mobilizarea energiilor pentru educația religioasă a tinerilor, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate, pentru susținerea Bisericii”. După 35 de ani de activitate, societatea a fost desființată în 1945 de regimul comunist. Imediat după Revoluția din decembrie â89, a apărut și dorința de a readuce la viață vechea Societate Ortodoxă Națională a Femeilor Creștine din România. Cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist și prin aprobarea Sfântului Sinod, SONFR și-a redobândit personalitatea juridică în data de 5 martie 1991. Reînființarea a însemnat: „gruparea tuturor femeilor de credință ortodoxă din România, indiferent de naționalitate și convingeri politice, pentru întărirea activității misionare creștin-ortodoxe”.

În prezent, SONFR activează în 17 orașe ale țării (București, Craiova, Timișoara, Galați, Cluj-Napoca, Iași, Arad, Oradea, Buzău, Botoșani, Brașov, Ploiești, Reghin, Vaslui, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Fălticeni), membrele ei militând pentru propovăduirea adevărurilor creștine și pentru promovarea valorilor naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…