Maica Domnului ne arată că îmbogățirea în Dumnezeu este dăruirea: Hramul catedralei românești din Madrid

„Maica Domnului, ocrotitoarea Catedralei noastre, ne poate ajuta foarte mult, arătându-ne ce înseamnă îmbogățirea întru Dumnezeu”, a spus Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia duminică, la hramul Catedralei Ortodoxe Române din Madrid.

„Ea a trăit și la Templu, și în viața de familie și ne arată, atât călugărilor cât și mirenilor, că adevărata îmbogățire întru Dumnezeu este dăruirea. Altfel, chiar și bogăția spirituală, dacă este agonisită ca și comoară pentru sine, în chipul fariseilor, poate să fie un pericol și o piedică în calea mântuirii.”

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Timotei a subliniat și el importanța de a ne dărui lui Dumnezeu și celorlalți, că să-L putem primi și avea mereu pe Dumnezeu.

PS Timotei al Spaniei și Portugaliei a oficiat Sf. Liturghie, iar PS Teofil de Iberia (foto sus) a rostit cuvântul de învățătură la hramul Catedralei din Madrid, serbat cu anticipație duminică, 20 noiembrie 2022. Foto: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Pentru a permite participarea cât mai multor credincioși ortodocși, catedrala românilor din Madrid și-a sărbătorit anticipat hramul, Intrarea Maicii Domnului în Biserică.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele Episcop Timotei al Spaniei și Portugaliei, căruia i s-au alăturat Arhiereul-vicar Teofil de Iberia și alți clerici din diaspora.

La sărbătoare au mai participat George Gabriel Bologan, ambasadorul României în Regatul Spaniei, consulul Ionuț Florin Urs de la Consulatul General al României la Madrid, și Jorge Rodrigo Dominguez, prim-vicepreședinte și deputat în Asamblea de Madrid, parlamentul autonom au Comunității Madrid.

Membri ai corpului diplomatic român și un deputat în Parlamentul comunității Madrid au participat la hramul Catedralei din Madrid, serbat cu anticipație duminică, 20 noiembrie 2022. Foto: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Părintele episcop le-a mulțumit pentru participare reprezentanților corpului diplomatic român și ai autorităților spaniole.

Deputatul Jorge Rodrigo Dominguez a ținut o scurtă alocuțiune în care a reliefat buna colaborare a Episcopiei Ortodoxe Române și a autorităților românești cu autoritățile spaniole din Madrid, accentuând cât de important este să fim toți uniți în credință și uniți pentru a ne întrajutora.

Ambasadorul George G. Bologan a anunțat evenimentele care urmează să aibă loc în comunitatea românească din Spania, menționând că este important ca românii să fie împreună mai ales în Postul Crăciunului.

În mesajul său, șeful misiunii diplomatice i-a încurajat pe conaționalii prezenți să se ridice deasupra lucrurilor mărunte pentru a putea da un sens existenței lor și de a schimba prezentul plecând de la exemplul înaintașilor, fiind în preajma Zilei Naționale.

PS Timotei al Spaniei și Portugaliei a oficiat Sf. Liturghie la hramul Catedralei din Madrid, serbat cu anticipație duminică, 20 noiembrie 2022. Foto: Episcopia Spaniei și Portugaliei

La eveniment au participat peste 500 de persoane.

Aproximativ 500 de persoane au participat la hramul Catedralei din Madrid, serbat cu anticipație duminică, 20 noiembrie 2022. Foto: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Construcția Catedralei Ortodoxe Române din Madrid a început în februarie 2012, iar prima Liturghie a fost oficiată în noiembrie 2017.

Numărul românilor din Spania a depășit, oficial, un milion la sfârșitul anului 2020, fiind cei mai numeroși rezidenți străini din această țară, din totalul de 5.800.468, potrivit datelor oficiale prezentate de Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…