Maica Domnului ne-a făcut cel mai frumos dar: L-a adus pe Dumnezeu printre oameni – Episcopul Ignatie

În omilia din 1 august 2018 de la parohia Târzii, Preasfințitul Părinte Ignatie a atras atenția credincioșilor că Maica Domnului a făcut cel mai frumos dar: L-a adus pe Dumnezeu printre oameni.

În cuvântul adresat celor prezenţi, Preasfinţia Sa a vorbit despre importanţa pe care trebuie să o acordăm acestei perioade a postului.

„Dacă avem acest simţ al recunoştinţei, în mod natural încercăm să fim cu o stare interioară de mult respect şi de foarte multă cinstire” a evidențiat ierarhul.

Preasfinția sa a subliniat că „aşa cum Maica Domnului L-a purtat în pântecele ei„ pe Hristos, „aşa cum L-a avut în gândurile şi simţirile ei, şi noi suntem chemaţi să-L aşezăm în adâncul inimii noastre şi El să devină centrul vieţii noastre duhovniceşti.”

„Noi credem că Dumnezeu se uită la noi dacă citim foarte multe acatiste, dacă postim foarte mult, dacă venim la biserică duminică de duminică”, însă Maica Domnului ne învaţă că „Dumnezeu se uită mai ales la o inimă smerită, la o inimă care are această conştiinţă: că totul vine de la Dumnezeu”, a atras atenția Preasfințitul Părinte Ignatie.

La finalul predicii, ierarhul a evidențiat ce însemnă un om smerit: „să ai conştiinţa, în adâncul fiinţei tale, că tot ceea ce eşti tu, tot ceea ce ai, este de la Dumnezeu. Smerenia este arta de a fi la locul tău”.

Prezența Episcopului Huşilor la parohia Târzii a fost prilejuită de oficierea slujbei Paraclisului Maicii Domnului și acordarea unui Antimis pentru lăcașul de cult.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente