Maica Domnului cinstită prin cântec la Paraclisul CMN în apropierea sărbătorii Prodromiței

La Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) s-a desfășurat miercuri seară un concert de pricesne în cinstea Maicii Domnului.

Evenimentul din 10 iulie 2019 a reprezentat deschiderea seriei de manifestări dedicate hramului de vară al Paraclisului CMN: Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița de la Muntele Athos (12 iulie).

La paraclis au concertat artiştii Andreea Haisan, Paul Ananie, Ana-Maria Pătrășcioiu, Letiţia Boroi Vişoiu, Gabriel Dumitru, Emilia Dorobanțu alături de grupul psaltic Anastasis.

Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul a participat la concert.

Hramul Paraclisului CMN va continua în zilele de 11 şi 12 iulie 2019.

Joi, în ajunul sărbătorii, începând cu ora 18:00, va fi oficiată Slujba Privegherii în cinstea icoanei Maicii Domnului „Prodromiţa”. După Priveghere va avea loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului Prodromiţa, în jurul lăcașului de cult.

Copia Icoanei Maicii Domnului – Prodromița care se află la Paraclisul Catedralei Naționale este o reproducere fidelă, în mărime naturală, a celei de la Sfântul Munte Athos, atât în ceea ce privește reprezentarea, cât și ferecătura ei. A fost realiză în 2011 în Grecia și sfințită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în luna octombrie a aceluiași an.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ministerul Tineretului și Ministerul Educației promovează sportul în rândul elevilor. Ce competiţii organizează Biserica

Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației Naționale au aprobat un protocol de colaborare privind elaborarea, organizarea, coordonarea și monitorizarea „Programului național” pentru încurajarea participării preșcolarilor, elevilor și studenților la activități cu caracter sportiv.  Scopul…