Maica Domnului cinstită prin cântec la Paraclisul CMN în apropierea sărbătorii Prodromiței

La Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) s-a desfășurat miercuri seară un concert de pricesne în cinstea Maicii Domnului.

Evenimentul din 10 iulie 2019 a reprezentat deschiderea seriei de manifestări dedicate hramului de vară al Paraclisului CMN: Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița de la Muntele Athos (12 iulie).

La paraclis au concertat artiştii Andreea Haisan, Paul Ananie, Ana-Maria Pătrășcioiu, Letiţia Boroi Vişoiu, Gabriel Dumitru, Emilia Dorobanțu alături de grupul psaltic Anastasis.

Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul a participat la concert.

Hramul Paraclisului CMN va continua în zilele de 11 şi 12 iulie 2019.

Joi, în ajunul sărbătorii, începând cu ora 18:00, va fi oficiată Slujba Privegherii în cinstea icoanei Maicii Domnului „Prodromiţa”. După Priveghere va avea loc procesiunea cu icoana Maicii Domnului Prodromiţa, în jurul lăcașului de cult.

Copia Icoanei Maicii Domnului – Prodromița care se află la Paraclisul Catedralei Naționale este o reproducere fidelă, în mărime naturală, a celei de la Sfântul Munte Athos, atât în ceea ce privește reprezentarea, cât și ferecătura ei. A fost realiză în 2011 în Grecia și sfințită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în luna octombrie a aceluiași an.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente