Maica Domnului cinstită la Parohia Noussa din Mitropolia de Veria

Cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, 15 august, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Panteleimon, Mitropolit de Veria, Naousia și Kampania, și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Român, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului se află în vizită în Eparhia de Veria din cuprinsul Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Marți, 13 august, cei doi ierarhi români împreună cu chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Panteleimon de Veria și Preasfințitul Părinte Ghenadie, Episcop de Botswana, au săvârșit slujba Paraclisului și Prohodul Maicii Domnului la Parohia Noussa din Mitropolia de Veria, ce o are ca ocrotitoare pe Maica Domnului. După slujbă, a avut loc o procesiune cu Sfântul Epitaf reprezentând Adormirea Maicii Domnului. Anul acesta, la împlinirea a 180 de ani de la construirea Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Noussa, pentru această procesiune a fost realizată o raclă din argint înfățișând Adormirea Maicii Domnului.

La sfârșitul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Panteleimon a ținut un cuvânt de învățătură închinat praznicului Adormirii Maicii Domnului, ne informează site-ul imverias.gr citat de arhiram.ro. Pe parcursul săvârșirii sfintelor slujbe, mii de credincioși s-au închinat la Sfântul Epitaf, între care foarte mulți tineri și copii.

În seara aceasta, Preasfințitul Părinte Gurie împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul vor săvârșit slujba Privegherii în cinstea Maicii Domnului la Mănăstirea Panagia Soumela din satul Kastania, iar mâine, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, vor oficia aici Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente