Maica Domnului cinstită la Mănăstirea Văratec

Peste o mie de pelerini din toată Moldova au fost prezenți ieri, 15 august, la sărbătoarea hramului mănăstirii Văratec.

Aceștia au avut bucuria de a participa la Dumnezeiasca Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim al Romanului şi Bacăului, înconjurat de un impresionant sobor de preoți și diaconi, potrivit epr.ro.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, ierarhul a evidențiat sărbătoarea așezământului monahal care serbează anul acesta 230 de ani de existență, fiind una dintre cele mai frumoase și căutate mănăstirii moldave.

”Revin aici, de fiecare dată, cu o bucurie duhovnicească aparte, pentru că întotdeauna, în aceste locuri binecuvântate, am simțit acea isihie, acea liniște pentru care venim cu toții. De aceea, când plecați la casele voastre, duceți mireasma rugăciunii, a misterului pe care Dumnezeu l-a așezat astăzi în sufletele voastre”, a menționat Înaltpreasfinția Sa, îndemnându-i pe credincioși la rugăciune și la fapte bune.

”Să ne rugăm Mântuitorului Hristos să se regăsească în noi și în faptele bune cele săvârșite în numele Lui. Să binecuvânteze Dumnezeu acest loc unde se preamărește numele Său, aceste măicuțe rugătoare, a căror rugăciune schimbă fața lumii, rugându-se pentru lume, și pe toți cei care ajung aici cu credință și dragoste”, a mai spus arhipăstorul Romanului și Bacăului, care a apreciat frumoasa organizare a cinstirii Maicii Domnului de cătresoborul de maici coordonate de stavrofora Iosefina Giosanu.

Sărbătoarea Mănăstirii Văratec a continuat după-amiază, cu slujba Privegherii pentru Sfântul Cuvios Iosif de la Văratec, ale cărui sfinte moaște se află în biserica mănăstirii, și pentru Sfinții Martiri Brâncoveni.

Comentarii Facebook


Știri recente