Maica Domnului cinstită în Parohia Bătușari, protoieria Curtea de Argeș

În ziua sărbătorii Intrării Maicii Domnului în Biserică, 21 noiembrie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Bătușari – din municipiul Curtea de Argeș, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic a hirotonit diacon pe tânărul teolog Sandu Ion, iar după oficierea Sfintei Liturghii a oficiat slujba parastasului pentru ctitorii adormiți întru nădejdea Învierii.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit credincioșilor despre importanța sărbătorii care ne amintește tuturor de un eveniment important din viața Maicii Domnului. De asemenea, ierarhul a amintit că în anul 1985 a găsit biserica din parohia Bătușari într-o stare avansată de degradare. După ce mai bine de 100 de ani nu a mai fost oficiată Sfânta Liturghie în acest sfânt locaș, cu ajutorul credincioșilor s-a reușit redeschiderea bisericii. În acest sens, Chiriarhul a mulțumit tuturor credincioșilor, afirmând că sunt rectitori alături de marii voievozi.

La final, în numele tuturor credincioșilor din parohia Bătușari, părintele paroh Florentin Ungurenuș a dăruit Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic o icoană, ca semn de prețuire și recunoștință.

***

Datând din anul 1583, Biserica Bătușari, cu hramurile: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Sfântul Apostol Petru și Sfântul Ioan Botezătorul, este monument istoric categoria I, fiind ctitoria Domnului Țării Românești, Petru Cercel. Biserica a fost redeschisă de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Calinic după anul 1985 și resfințită la data de 30 octombrie 1994. În data de 8 februarie 2009, în vechea parohie argeșeană a fost instalat părintele Florentin Ungurenuș, venit din Parohia Domneștii de Sus.

La îndemnul Arhiepiscopului Calinic, sub supravegherea Părintelui Consilier Eparhial Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, au fost executate, până în prezent, numeroase lucrări de restaurare.

3-6

Comentarii Facebook


Știri recente