Mai mulți profesori de limba română din Republica Moldova vor urma cursuri de perfecționare în România

Mai mulți profesori de limba română din Republica Moldova vor urma cursuri de perfecționare la Pașcani în perioada 13-18 iulie 2019, potrivit unui comunicat al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi (IEH).

Ei vor participa la proiectul „Cursuri de perfecționare a cadrelor didactice care predau limba română, sau în limba română, în Republica Moldova, în special în UTA Găgăuzia”.

Programul educațional se desfășoară în parteneriat cu Episcopia Basarabiei de Sud și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

„Acțiunea își propune promovarea și susținerea învățării în limba română, precum și creșterea calității și atractivității actului educațional în limba română, în special în zonele în care ponderea românilor în populația localităților respective este mică sau foarte mică, în special în UTA Găgăuzia, Republica Moldova”, se mai precizează în comunicat.

Pe parcursul celor șase zile cei 20 de profesori vor aprofunda Metodica predării limbii române și Psihopedagogie școlară.

În prima parte a zilei ei vor învăța cum să crească atractivitatea și calitatea actului educațional în limba română, în a doua parte aceștia vor putea vizita diferite obiective turistice din Pașcani.

Foto credit: Institutul Eudoxiu Hurmuzachi

Comentarii Facebook


Știri recente