Mai mulţi bucureşteni au avut şansa de a primi binecuvântarea Patriarhului Ecumenic

Un grup de 24 bucureşteni a avut şansa de a fi binecuvântat de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu în timpul unui pelerinaj efectuat în Asia Mică şi Capadocia prin Agenţia Basilica Travel.

Pelerinajul a avut loc în perioada 10-19 mai 2019, iar pelerinii provin din comunitatea parohială Iancu Nou-Bălăneanu din Protoieria Sector 2 Capitală, informează Ziarul Lumina.

Printre obiectivele vizitate s-a aflat şi sediul Patriarhiei Ecumenice din Constantinopol, moment în care a avut loc întâlnirea cu Sanctitatea Sa Bartolomeu.

Patriarhul Ecumenic le-a vorbit românilor despre momentele trăite la București și în România când a participat la diverse evenimente, făcând referire în mod deosebit la sfințirea Catedralei Naționale din noiembrie 2018.


Citeşte şi: Patriarhul Ecumenic a prezidat prima Liturghie oficiată în Catedrala Mântuirii Neamului


Tot în Istanbul, oraşul de pe Bosfor, pelerinii au mai vizitat Catedrala „Sfânta Sofia”, Mănăstirea Izvorului Tămăduirii, Biserica Vlaherne, Biserica Chora, precum și Parohia ortodoxă românească.

Mii de pelerini merg anual în pelerinaje prin intermediul Agenţiei Basilica Travel a Patriarhiei Române.

Informaţii cu privire la pelerinajele interne şi externe organizate de Agenţia Basilica Travel a Patriarhiei Române pot fi consultate aici.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente